1 STALKERS
DREAMER ;
FACEBOOK SHOP ASK.FM BLOGSKIN +FOLLOW
Transparentkan Cursor/Header Bagi Siapa yg tiada photoshop
Posted Jul 2, 2013 // 3:13 AM

  First, korang kena siapkan korang punya cursor or header yg belum transparent lagi . ( Act, tuto ni untuk photoscape, & untuk app yg x boleh transparentkan gambar )
  Pergi ke link ni > SINI
  Ikut step gambar dibawah .




  So dia akan jadi kotak2 kat background right ? So maknanya dah transparent, btw kalau ada sebahagian gambar yg terkena garisan kotak2 tu, pandai2 adjust k
  Then tekan dekat 'FILE (sebelah EDIT)' then SAVE, so dia akan keluar cmni ..


  Then Save kat mana2 file korang, pastu kalau nak upload .. upload kat SINI
  Hasilnya .. 







2 Comments:
Blogger Wawa Najwa said...

x jd..and step4 ngn 5 tuh xjdi and xphm

July 17, 2013 at 6:40 AM  


Blogger Arina Azman said...

@WawaNajwa tak paham macam mana ye ?

July 17, 2013 at 6:54 AM  


Post a Comment

1# Harsh word not allowed
2# Support word , I say THANKS ^^

... Back to the blog?