1 STALKERS
DREAMER ;
FACEBOOK SHOP ASK.FM BLOGSKIN +FOLLOW
Saranghaeyo, Sayangku ! ( Bab6 )
Posted Jul 12, 2013 // 4:20 PM


"Abang !! Kenapa pakai macamtu ?" Ha ha ha ha, boleh bergegar vila besar itu dengan ketawa Fisya sahaja,bukan main kuat apabila melihat suami tersayangnya berada di dapur memasak dengan memakai apron bunga-bunga warna PINK!!

"Sayang ni jahat tau, abang saja-saja nak buat surprise kat sayang, dulu sayang selalu masak kat abang kan? sekarang abang pulak masak tau..." Bisik Ariz di telinga Sya dan terus mencuit hidung Fisya dengan tangannya dipenuhi serbuk kunyit . Habis hidung comel Fisya bewarna kuning kunyit .. 
"Ooo, sekarang bukan main nakal lagi yaa, abang ni kan!!" Bentak Sya sambil mengejar suaminya dari belakang .

"Sayang, dah dah la tu kejar abang, habis satu rumah kita pusing" Ujar Ariz tanpa menoleh ke belakang.
Ehh, tadi bukan main riuh dan bising dengan ketawa Sya, sekarang senyap saja.. Syaa , kenapa ? Bisik hati Ariz dan terus menuju ke bangku dimana Fisya sedang merenung jauh.
"Kenapa ni sayang?Tak baik tinggal abang lari sorang-sorang tadi" Bisik Ariz lembut sambil memuncungkan bibirnya ke hadapan.
"Sya teringat masa kita berjumpa kali pertama dahulu.." Desis Sya dengan perlahan

Eh, sayangku ni dah kenapa? Emosional semacam je, bendera merah ke apa ni . 
"Sayang, sebenarnya dari dulu abang suka Sya,abbang rasa Sya pemilik hati abang selamanya"
"Tapi, kita kahwin tanpa sebab right?" ujar Sya perlahan
"Hurm, tak tahu kenapa mummy paksa kita kahwin..Tapi takpelah, memang abang suka pun, sejak dapat berita mummy nak jodohkan kita secepat mungkin, abang rasa abang dah macam duduk kat atas awan.. Terasa macam mimpi, sebab tu abang setuju awal-awal"
Ingin luluh hati Sya apabila mendengar bait-bait manis yang dikatakan ... Ohh indahnya dan aku sangat bersyukur dapat lelaki seperti Ariz.
"Sya cuma nak tahu apa sebab kita disatukan" ujar Fisya

Mereka sebenarnya disatukan atas dasar ingin menjaga maruah Fisya, tapi mereka berdua tidak tahu mengapa mereka disatukan oleh mummy ... Secara terburu-buru pulak tu.. Mummy nya juga terpaksa satukan mereka atas sebab Ariz sudah makin tua .. Jadi mummynya mengambil anak angkatnya merangkap menantunya.

"Sayang, petang nanti kita pergi rumah mummy kay, ada something nak bincang" Pinta Ariz sambil mengenyitkan matanya dan mengucup lembut pipi Sya.
Bulat mata Sya selepas dibuat sebegitu, bukan sahaja bulat petak, tigasegi, bujur habis semua matanya berubah bentuk. "Kendur la pipi sayang" marah Sya .
"Eh, tak adanya .. jom keluar pergi shopping dan boleh direct terus ke rumah mummy arraseo (paham) ?" Cadang Ariz
"Okay abang, set. !" Balas Sya spontan . Eh bila masa dia pandai bahasa korea ni, wahhh terujanya, muka dah 99.9% kacukkan korea, haduhh .. hari-hari aku boleh cair .. huhu
*******
Usai makan, mereka mengemas rumah bersama dan bersiap untuk keluar shopping . Sya memakai baju bewarna merah hati dengan kain polkadot kecil hitam. Sama juga dengan Ariz yang memakai T-shirt polonya bewarna merah, wahh sedondon gitu ..

"Abang, kenapa singgah sini? Gwenchana ? (Kenapa)" ujar Sya dalam bahasa korea, dulu dia tidak berani bertutur dalam bahasa korea, kerana suaminya itu semangat cintakan bahasa sendiri . Tetapi kini lelakinya sudah mempelajari bahasa korea, jadi dia juga tidak akan menyia-nyiakan bahasa korea yang dipelajari sejak sekolah menengah dahulu.

"Tak salah la kalau kita nak beli barang bayi" Sengih Ariz lalu menarik Sya memilih baju bayi..
"Hish, abang ni nakal lahh, tapi .." Tidak sempat dia meluahkan perasaan, Ariz berlalu meninggalkannya.
Ingin Sya meluahkan perasaannya, mereka sendiri pun tidak pernah tidur bersama, bagaimana tiba-tiba nak beli baju bayi . Sya menggaru kepalanya ..

"Sayang, jom balik ! Nanti-nanti lah kita shopping" Ajak Ariz
"Wae (kenapa) ?" Sya berlari terkedek-kedek tanpa disedari dia telah memijak kain nya dan jatuh tersungkur. Nasib ada orang yang menyelamatkannya, kalau tak, penyek hidungnya..d
"Dangsin-eun gwaenchanh-a?(Awak okay)?Ujar lelaki korea itu. Wah! Tak sangka aku jumpa mamat korea kat sini .. OMG!!
"nan gwaenchanh-a. Kamsahamnida oppa (Saya okay, terima kasih cik abang)" Sya berlalu pergi meninggalkan mamat korea itu dan mencari kelibat suaminya. Jahat betul Ariz ni, tetiba moody tinggalkan aku pulak. Nasib ada mamat korea tadi selamatkan aku, muka dia pun not bad laah!

Ikuti bab 7 esok yee ^^
1 Comments:
Blogger afrina iwani said...

Wahhh, bestnye !!

July 12, 2013 at 4:38 PM  


Post a Comment

1# Harsh word not allowed
2# Support word , I say THANKS ^^

... Back to the blog?