1 STALKERS
DREAMER ;
FACEBOOK SHOP ASK.FM BLOGSKIN +FOLLOW
Belajar Bahasa Korea susah T_T
Posted Jul 12, 2013 // 10:10 PM


Salam, huhu .. sakit otak belajar hangul sorang2
Nak gi tuisyen paham2 lah, mcm parents galakkan je kita gi belajar bahasa lain,
bahasa inggeris pun tak berapa nak betul, ada hati .. 
Huhu, what ever .. apa-apa pun aku dah practice abis baik
Bukan apa, saja2 mana tahu besar nanti dapat jadi jurubahasa maybe ?
LOL XD 

Hangul susah lah jugak, tapi kalau difikarkan balik,
macam mana kita belajar bahasa asing means english and arab,
senang je.. so apa lagi, aku membuka langkah baru :D
Hiihihi, belajar kat internet nak kata senang pun tak,
yelah, ingat senang ke apa yg kita cari boleh dapat 100% ? Susah beb
So dengan lagu, utube and mr.google,
dapatlah aku menjayakan misi..
Iaitu belajar bahasa korea, haha janggal pulak rasanya ><

Haaa, gambar bawah ni lawak sangat,
tulisan hangul dah macam cakar ayam, agaknya
kalau orang korea baca, ntah diorang faham atau tak je apa yg aku tulis ..
Aku sendiri pun x reti sangat, just menulis apa yg aku ingat..

Harini tuisyen Sabtu (tuisyen sendiri2 je) XD





Remeh tak ? Act, benda ni buang masa,
tapi disebabkan tahap keobsesan melebihi tahap yg sepatutnya
apalagi, ambik saja peluang yang ada :)



1 Comments:
Anonymous Afrina said...

Wahh, bestnya .. nanti kalau dah expert, ajarkan boleh ? hihi

July 12, 2013 at 10:13 PM  


Post a Comment

1# Harsh word not allowed
2# Support word , I say THANKS ^^

... Back to the blog?