1 STALKERS
DREAMER ;
FACEBOOK SHOP ASK.FM BLOGSKIN +FOLLOW
Tukar lagu di blogskin (ParamFIle)
Posted Jun 14, 2013 // 10:40 PM


Assalamualaikum and annyeong-hasaeyo ^^ Harini, di pagi ini, arina nak buat tuto yang direquest di ask.fm , so tuto yang ni just 'param file' only . Yang pakai billy player and bla3 tu nanti arina buat tuto lain . So tak tahu apa tu 'param file' ? Music player dia macam gambar bawah ni ..

* Maaf kalau kecik*

  Click SINI
  Korang search/cari lagu apa yg korang nak kat seacrh box .
  Ikut step gambar di bawah yee 

Dah tulis at seacrh box, then tekan enter

Pastu, klik dekat tulisan lagu yang korang nak

Copy semua text tu, dan paste dekat microsoft or text document .
Kalau tak tau apa itu text document, just paste kat microsoft kay

  Then pergi ke Dashboard > Templete
  Korang tekan F3 then cari perkataan ni 'param'
  Kay, tak silap dia ada tiga, macam ni.. tiru je

Korang buang code yang digaris sahaja, btw itu code lagu Arina, lagu korang mungkin 
code yang lain, so agak-agak jarak kalau nak tukar kay .

  Dah delete code yg digaris tadi ? Kalau dah korang gantikan dengan code lagu korang yang baru
  Code lagu korang, boleh tengok cara dia di bawah ni 

Copy code yang digaris sahaja .Btw, setiap code lagu tak sama, 
so pepandai cari. Kalau x faham tanya di ask.fm or komen

  Paste dekat tempat code yang korang delete di blog tadi
  Preview dan save kalau jadi 




0 Comments:

Post a Comment

1# Harsh word not allowed
2# Support word , I say THANKS ^^

... Back to the blog?