1 STALKERS
DREAMER ;
FACEBOOK SHOP ASK.FM BLOGSKIN +FOLLOW
Buat Header guna Photoscape ! (HOT)
Posted Jun 30, 2013 // 6:07 AM

:: Contoh header using photoscape ::

Annyeong ! Act, tuto ni kena buat video sepatutnya.. tapi disebabkan lappy lama rosak, so beli lappy baru, tak tau nak tekan keyboard yang mana kalau nak rakam vidscreen T_T . LOL sungguhku naif gila.. Btw, buat tuto entri payah sikit lahkan, tapi try2 jelah.. kot2 jadi :)

  Bukak photoscape then ambil EDITOR ..
  Korang ikut step gambar bawah ni..



  Done? So klik ok, lepastu korang cari kat google gambar yang TRANSPARENT (png) untuk effect yang lebih cantikkk Then save gambar tu masuk mana2 file dalam lappy korang.
  




  Then tekan 'OK' . Pastu korang decorate la sendiri semua bagai.. nak letak apa2 terserah :)
  Kalau dah Save, tak tau macam mana? Ikut step bawah ni .


  K dah siap :) So kalau nak transparentkan, tanya k ^^
  Result :: 


Kalau nak transparentkan header boleh ke sini > HERE <





0 Comments:

Post a Comment

1# Harsh word not allowed
2# Support word , I say THANKS ^^

... Back to the blog?